Ut av komfortsonen

Dette semesteret skal vi bruke blogging som et læringsverktøy, og jeg må si at jeg er skeptisk. Ikke fordi jeg ikke tror at det har god effekt eller er lærerikt, men fordi jeg er usikker på om dette er noe for meg.

For meg var det at vi skulle drive en egen blogg dette semesteret en grunn nok til å vurdere andre valgfag, selv om det var dette jeg fant mest interessant. Det å skulle publisere noe under eget navn virket (virker enda forsåvidt) veldig skummelt. Samtidig vet jeg at det er lurt å gå utenfor komfortsonen noen ganger, og jeg tenkte at det er bedre å «gønne på» først som sist. Så nå sitter jeg her da, med en blogg – hjelp.

Blogging har eksistert i flere år, og har stadig fått stor oppmerksomhet i media. Mange bloggere får kritikk for overfladisk innhold, for annonseinnhold som ikke er merket, og ikke minst innlegg og bilder som strider imot janteloven. Det virker på mange måter som at det er dette som får plass og oppmerksomhet i media, og det er kanskje derfor mange forbinder konseptet “blogging” med eksponeringsbehov og overfladisk innhold.

I fjor hadde vi en gjesteforeleser fra Markedspartner AS som fortalte hvor god effekt blogging kan ha for bedrifter. Det er en leken og enkel måte for bedrifter å markedsføre seg på, og krever ikke noe stort markedsføringsbudsjett. Før dette har ikke jeg tenkt stort over at bedrifter kan bruke blogging for å bli sett, men det virker jo logisk. Om vi skal finne ut av noe i dag googler vi, og om en bedrift har en blogg og er aktiv vil denne komme opp ganske tidlig i søket, og det er enkelt for søkere å klikke seg inn. Det samme vil gjelde når vi nå skal bygge opp vår egen digitale profil.

Det å skulle skrive noe og publisere i fullt navn på internett er skummelt. Det å skulle gå ut av komfortsonen er skummelt. Dette er jeg nok ikke alene om å føle. Jeg er en student halvveis i en bachelor og skal etterhvert skrive innlegg om fagstoff vi skal gjennomgå. Ja, jeg kommer til å lære mye underveis, men synes likevel at det blir vanskelig å skulle uttale meg om relativt nytt fagstoff. Jeg tror dette halvåret kommer til å bli både lærerikt og spennende. Dette blir en ny måte å tilegne seg kunnskap på, og det kommer til å kreve at jeg tar noen steg ut av min komfortsone. Man vet ikke før man har prøvd, og helt ærlig – hva er det verste som kan skje? Kanskje finner jeg ut at denne bloggingen ikke er noe for meg, og det kan jeg leve med. Dersom jeg skal blogge videre i fremtiden vil det eventuelt være for en virksomhet og ikke på vegne av meg – Nora. Det høres faktisk mindre skummelt ut!

/ Nora Håtveit

2 kommentarer til «Ut av komfortsonen»

  1. Du skriver jo veldig bra når det kommer til språk og tekstflyt Nora, så jeg tenker at dette skal gå veldig bra. Det er jo like greit å flagge engstelsen med en gang, for den er du ikke alene om å oppleve. Det er bare en ting som hjelper, -å skrive mer!
    Hilsen fra arne

Det er stengt for kommentarer.