Digitale spor – er det egentlig så ille?

Jeg har som mange andre fått høre mye om at man skal være forsiktig med hva man velger å legge ut på nett. Dette er noe jeg har vært svært enig i, og har derfor også være skeptisk til mye av det jeg legger ut på forskjellige sosiale medier. Det at noen kan bruke mine bilder eller annen informasjon på en negativ måte har som regel vært grunnen, men hva om det kan brukes til min fordel?

Jeg oppdaget podcasten «Sosialt sett» (anbefales!!) for en liten stund siden, og har allerede rukket å høre meg gjennom flere av episodene. Den tar for seg temaer som teknologi, kommunikasjon og aktuelle saker. Episoden som omhandlet digitale spor fikk meg til å tenke mye over mine egne holdninger til min personlige digitale synlighet.

«Tenk på hva en potensiell arbeidsgiver kan finne om han eller hun googler deg», er noe jeg tror de fleste har hørt flere ganger. Det har seg nok sånn at de fleste arbeidsgivere søker opp potensielle ansatte i en ansettelsesprosess. Dette, kombinert med digitale spor, var noe som ble tatt opp i denne episoden, og spørsmålet de diskuterte var hva en arbeidsgiver egentlig ser etter eller vurderer.

Noe av det de kom frem til var at for en arbeidsgiver i 2017 er det kanskje enklere å sette spørsmålstegn til en arbeidssøker som har få digitale spor på nettet, enn en person som er synlig på flere sosiale medier. Det at man har et par festbilder og mangle koblinger til sosiale medier kan heller være positivt fordi det sier noe om hvem du er, så langt disse bildene ikke er svært uheldige. Det at man kan kobles til flere sosiale medier og er med på mye kan bekrefte at du er en sosial og utadvendt type. Dette ville vært vanskeligere å si noe på om det ikke fantes noe om deg når en potensiell arbeidsgiver søkte deg opp.

Det at man nå kan bygge opp sin egen digitale merkevare var også noe de diskuterte i denne episoden. Blogging er noe vi dette semesteret blir oppfordret til å gjøre, samt være aktiv på twitter og linkedin. Med for eksempel blogging kan du vise til noe du har gjort, og vil kanskje veie tyngre enn et vitnemål og tidligere jobberfaring. Det å eksponere seg og bygge opp en digital profil er kanskje ikke noe for alle, men det at flere har fått drømmejobben via sosiale medier og andre digitale plattformer viser at det faktisk går an!

Det at vi legger fra oss digitale spor som en potensiell arbeidsgiver kan se er ikke nødvendigvis så ille, men vi burde fremdeles stille oss kritisk til hva vi velger å legge ut. Hvis man jobber strategisk med hva man gir fra seg, publisere og skrive på nettet kan man bygge en digital merkevare som vil bli lagt merke til!

/ Nora Håtveit