Vurdering av «Lille Vinkel Sko» sin nettbutikk

I denne oppgaven gitt av vår foreleser Karl-Philip Lund, skal jeg gjøre en vurdering av nettbutikken til skokjeden «Lille Vinkel Sko».  Jeg vil gå gjennom flere vurderingskriterier av nettbutikken, samt gi en samlet vurdering i form av et terningkast etter hvert punkt. Til slutt vil jeg gi en samlet vurdering av hele nettbutikken, og en kommentar på hva de gjør bra og hva de eventuelt kan gjøre bedre. Vurderingene er basert på mine egne meninger og etter hva jeg har lært hittil i faget Digital Markedsføring.

Førsteinntrykk

Har jeg kommet til riktig sted? Det er ganske tydelig at dette er en nettbutikk som selger sko, så det er liten tvil på at jeg har havnet på riktig sted. Logoen er også godt synlig på toppen, uten for mange forstyrrende faktorer rundt.  Hva kan jeg gjør her? Kategoriene på dame, herre og barn er godt synlig på toppen, det er også en relativt godt synlig søkefunksjon øverst til høyre.  Denne kunne godt vært enda større da folk som søker etter sko også ofte vet hvilken type de er ute etter. Videre nedover på siden er det tydelige kategorier med nyheter innenfor merker som «Nike», «Birkenstock» og «ATP» for å nevne noen. Dette synes jeg er et pluss, og gjør det enkelt for brukeren å kunne sjekke ut nyheter innenfor populære merker. Hvorfor skal jeg gjøre det her? «Lille Vinkel sko» er for mange en kjent skokjede, men ikke nødvendigvis for alle. Det er et pluss at de har informasjon om gratis frakt, rask levering og personlig service ganske tydelig øverst på siden. Dette er noe som veier tungt for mange, og er derfor ekstra viktig at er godt synlig.

Terningkast: 5

Synlighet 

På søk som «Lille vinkel sko» kommer nettsiden naturligvis opp høyest på organisk søk. På søk som «skobutikk Majorstua» eller «skobutikk Oslo» kommer de også ganske langt opp på organisk søk, men jeg synes fremdeles det burde være bedre. På søk som eksempelvis «nettbutikk Birkenstock» kommer de opp helt nederst på den første siden, og det samme gjelder «nettbutikk Nike». På «nettbutikk sko» kommer de opp som nummer tre på organisk søk. Her er det ingen som har brukt annonser, så her hadde Lille Vinkel Sko hatt stort potensiale ved bruk av Google Adwords innenfor flere av søkeordene jeg har nevnt ovenfor. Selvom de kommer relativt høyt opp på organisk søk kan det være et pluss om de er synlige flere steder på søket. Det er tydelig at Lille Vinkel Sko er lite synlig på søk som omhandler bestemte merker i nettbutikk.

Terningkast: 3

Brukervennlighet

Nettbutikkens menystruktur er enkel og oversiktlig, og det er lett å finne frem. Søkefunksjonen ligger også greit synlig øverst på siden, men denne kunne som sagt vært enda synligere. De får pluss for å ha forhåndsvisning på søk. Muligheten for å filtrere søk er også helt ok, men kunne godt vært enda synligere på siden. Det er generelt ganske enkelt å finne frem til det jeg leter etter. Det er i tillegg mulig å sjekke lagerbeholdningen på de fysiske butikkene på hver skomodell.

Nedover på hovedsiden har de flere funksjoner som viser nyheter innenfor de forskjellige merkene. De har også en samlet funksjon for nyheter helt øverst på produktkategorien. Jeg savner samtidig en tilsvarende funksjon som viser en samlet bestselgerliste over alle skoene innenfor dame, herre og barn. Nettbutikken er også mobilvennlig, noe som er viktig da mange bruker smarttelefonene når de er i kjøpsmodus.

Terningkast: 4/5

Kjøpsprosess

Det finnes en funksjon øverst til høyre hvor du kan logge inn eller lage en ny bruker. Det å lage en bruker på en nettside er ikke nødvendigvis noe alle ønsker å gjøre om de skal kjøpe noe. Jeg var derfor spent på om dette var nødvendig når jeg skulle prøve å kjøpe noe. Jeg la et par varer i handlekurven og trykket meg videre på kjøp. Det jeg måtte fylle ut var enkelt og greit, og det var også mulig å legge til en ordrekommentar. Det er tydelig at de er opptatt av service. E-mailen er det første du må skrive inn når du går til kassen. Dette er et pluss da det er enklere for bedriften å kunne registrere hva de har lagt i handlekurven. Det er også mulig å melde seg på nyhetsbrev ganske langt ned på forsiden. Denne funksjonen burde være lengere opp da
E-postmarkedsføring i form av nyhetsbrev er en veldig effektiv og enkel måte å oppnå salg på. Det er også mulig å handle via mobil. Hele kjøpsprosessen virker veldig trygg for meg som kunde.

 

Terningkast: 5

Teknologi/hastighet

Hastigheten på nettsiden har mer å si enn det kanskje mange tror. I følge denne artikkelen forlater 40 % av brukerene nettsiden om det tar mer enn 3 sekunder å laste den inn. Jeg tok en test av Lille Vinkel Sko sin nettside på www.webpagetest.org, og det viste seg at den brukte hele 10,5 sekunder på å laste inn siden 100 %. Dette er for lenge, og her har Lille Vinkel Sko et stort forbedringspotensiale.

I tillegg til denne testen tok jeg en test på Pagespeed. Her kom også nettsiden veldig dårlig ut, og har i følge testen blant annet stort forbedringspotensiale på optimalisering av bilder på nettsiden.

 

Terningskast: 2

Kundetilfredshet og kundekommunikasjon

På selve nettsiden er det ingen funksjon verken på hovedsiden eller ved produktene som viser tilbakemelding fra kundene. Dette er noe som kan være en fordel for butikken, da det kan skape en viss trygghet for kunder som er usikre på om de skal kjøpe eller ikke. Det er også med på å gi butikken verdifull informasjon ettersom det vil være en arena hvor kunder kan gi en ærlig tilbakemelding på eget initiativ.  Nederst på nettsiden finner man informasjon som «ofte stilte spørsmål», kontaktinformasjon, kjøpsbetingelser og lignende. Kontaktinformasjonen, og/eller en eventuell chatfunksjon lengre opp på siden hadde vært noe som kunne skapt god og rask kommunikasjon med kunden. Mye av e-handel skjer på kvelden, så det at de er tilgjengelig på denne tiden er også viktig.

På Facebook har de rundt 65 000 følgere, og jeg kan se at de er flinke til å oppdatere jevnlig om nyheter og tilbud. De er også flinke på å både like kommentarer og svare på spørsmål og kommentarer brukere har. Kundevurderinger som er gitt på facebooksiden varier med alt fra terningkast 1 og 5 i forhold til personlig service, både i nettbutikken og de fysiske butikkene. Her er Lille Vinkel Sko flinke på å følge opp når folk viser misnøye med bestilling på nettbutikk, servicen de har fått i de fysiske butikkene og lignende problemer. Det er tydelig at de er opptatt av å svare kunden raskt, men det står likevel på siden at de vanligvis svarer i løpet av en dag. Når jeg ser på andre tilsvarende nettbutikker som Footway og Brandos står det at de vanligvis svarer i løpet av en time. Dette er noe Lille Vinkel Sko burde kunne klare å levere tilsvarende på. Det er viktig å møte kunden der de er, hvilket oftere er på sosiale medier og da spesielt på kveldene.

Terningkast: 4

Konklusjon og forbedringspotensiale 

Lille Vinkel Sko er flinke på flere ting. De har gode produkter, enkle funksjoner på nettsiden og er gode på å skape en trygg handleopplevelse. Det er tydelig at de er opptatt av nyheter og aktuelle merker.

Samtidig er det flere ting som kan forbedres for å skape en enda bedre kundeopplevelse:

  • Det er viktig at Lille Vinkel Sko er synlige på søkemotorer. Her er det som nevnt over store forbedringspotensial. På noen relevante søkeord kommer de relativt høyt opp på organiske søk, men ved å eksempelvis ta i bruk Google Adwords kan de være synligere flere steder på det som vil være det første brukeren ser når de søker. Ved å være synlig flere steder vil det være større sannsynlighet for at brukeren klikker seg inn.
  • Nettsiden bruker 10,5 sekunder på å lastes inn, hvilket er for høyt. Ved å optimalisere bildene på forsiden vil denne tiden bli kortere. Dette kan være avgjørende da mange ofte klikker seg ut av siden om den bruker for lang tid på å lastes inn.
  • En funksjon for tilbakemelding fra kunden på nettsiden kan også være effektivt. På denne måten kan de som er innom siden se hva andre mener om produktene, og på denne måten skape troverdighet og fjerne usikkerhet.
  • Når det kommer til kundekommunikasjon hadde en chatfunksjon vært optimalt på nettsiden. Det hadde da også vært viktig å vært tilgjengelig på denne på kvelden, og ikke bare på dagen. Å korte ned svartiden på Facebook er også et enkelt grep som kan gjøres for å få til en rask og effektiv dialog med kunden.

Alt i alt velger jeg å gi Lille Vinkel Sko terningkast 4

 

/ Nora Håtveit